Medicii de familie clujeni vin cu o propunere nouă. Este vorba de recoltarea RT-PCR de tip drive-test în cartierele din Cluj-Napoca. Aceștia au trimis o adresă autorităților zilele trecute și așteaptă un răspuns din partea lor.

Medicii de familie trec printr-o perioadă solicitantă. Cazurile ușoare de infectare cu SARS-COV-2 au trecut în grija lor de ceva vreme, iar numărul persoanelor bolnave este din ce în ce mai mare. Emiliana Costiug, președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, spune că împreună cu ceilalți colegi s-au gândit la o modalitate de recoltare pentru suspecții de COVID-19 de tip drive-test.

Deși sunt foarte solicitați în ultima perioadă, medicii de familie spun că lucrurile încep să se mai așeze și reușesc să fie mai eficienți decât până acum, titreaza Radio Cluj.

Medicii de familie își doresc ca propunerea lor să fie luată în serios și pusă în practică pentru că în acest fel timpul de așteptare pentru cei care doresc să se testeze ar scădea considerabil și în cazul unui rezultat pozitiv aceștia ar intra mai repede sub supraveghere. În momentul de față în București există un astfel de punct de recoltare de tip drive-test.

NapocaNews