Maia Sandu va deveni noul președinte al Republicii Moldova, primul candidat cu vederi pro-occidentale care câștigă prezidențialele după 30 de ani. Igor Dodon, contracandidatul acesteia, președintele în funcție, a fost părăsit de cel mai important aliat.

Maia Sandu este noul președinte al Republicii Moldova, indică datele oficiale după numărarea a 99 la sută din voturile din alegerile prezidențiale desfășurate duminică. Contracandidatul acesteia, actualul președinte Igor Dodon, un aliat al Kremlinului, a suferit o înfrângere zdrobitoare.

Digi 24: „Voturile în toate secțiile din Republica Moldova s-au terminat de numărat. Mai sunt așteptate rezultatele din 19 secții de vot, toate din diaspora, dar asta înseamnă că au fost procesate deja peste 99 la sută din date (2.124 de secții de vot din totalul de 2.143). Cum era de așteptat, Maia Sandu și-a mărit ecartul față de Igor Dodon și are 57,09 la sută din voturi. Actualul președinte a fost votat de 42,9 la sută dintre alegători.

În diaspora, unde au fost numărate până acum 234.842 de voturi, un record, diferența dintre Maia Sandu și Igor Dodon este umilitoare pentru acesta din urmă. Maia Sandu a fost votată de 92,47 la sută dintre moldovenii aflați în străinătate, în timp ce Igor Dodon a luat numai 7,53 la sută din voturi.”

NapocaNews