Ziaristii argentinieni sustin ca fostul mare jucator a incetat din viata din cauza unui stop cardiac in cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie.

Maradona avea 60 de ani si suferise o interventie chirurgicala pe creier in urma cu cateva zile. Conform jurnalistilor din America de Sud, el a fost luat cu ambulanta de la locuinta sa din Tigre si dus la spital astazi, unde nu a mai putut fi salvat.

Nascut la 30 octombrie 1960 intr-o familie saraca din suburbiile capitalei Buenos Aires, Diego Armando Maradona a aratat inca de mic dragostea pentru fotbal.

La 3 ani a primit o minge cadou de la un var, de ziua lui si a inceput sa jongleze cu ea in fata tuturor celor prezenti, care au ramas fara replica.

Micul Diego ajunge la 8 ani sa dea probe la clubul Argentinos Juniors, unde antrenorii impresionati de tehnica copilului il legitimeaza repede ca sa nu-l piarda.

Pana sa debuteze la prima echipa, Maradona a fost copil de mingi la meciurile lui Argentinos Juniors si in pauza incanta spectatorii de pe stadion cu jongleriile sale.

Primul meci la echipa mare a lui Argentinos Juniors il are la 15 ani. Patru luni mai tarziu isi face debutul si in echipa nationala de seniori a Argentinei, intr-un meci amical, contra Ungariei.

Evolutiile sale din prima liga din Argentina nu au ramas fara ecou.

Toate cluburile au vrut sa-l ia, insa a ales pe Boca Juniors, dragostea sa din copilarie, chiar daca rivalii de la River Plate i-au propus un contract mult mai avantajos.

Maradona se transfera la Barcelona, unde in 1983 este primul jucator din echipa catalanilor care este aplaudat la scena deschisa de fanii lui Real Madrid intr-un El Clasico.

Nu sta mult pe Camp Nou si ajunge un an mai tarziu la Napoli, unde tot orasul este blocat la sosirea argentinianului.

Ziaristii argentinieni sustin ca fostul mare jucator Diego Armando Maradona a incetat din viata in urma unui stop cardiac suferit in cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie.

Desi este considerat o legenda a fotbalului, Maradona nu a castigat niciodata Balonul de Aur.

Exista in istoria fotbalului destui jucatori celebri, unii considerati chiar cei mai buni in toate timpurile, care nu au castigat niciodata trofeul Balonul de Aur. Sunt nume extrem de cunoscute, idolatrizate aniu de-a randul de un intreg mapamond, dar cu toate acestea, desi au devenit si campioni mondiali sau au cucerit importante trofee cu echipele lor de club, nu au avut niciodata bucuria de a ridica deasupra capului Balonul de Aur.

In privinta lui Diego Armando Maradona vorbim doar despre faptul ca argentinianul, care a jucat la FC Barcelona, Napoli si FC Sevilla, a jucat pana in 1995, anul in care France Football, publicatia care a dat viata acestui trofeu chiar din 1956, a schimbat regulamentele, devenind mult mai permisiva, in sensul in care putea castiga Balonul de Aur si un jucator cu origini non europene, dar care sa fi jucat in sezonul ce urma sa stabileasca invingatorul la un club din Europa.

NapocaNews