EDUCAȚIA ESTE BAZA SOCIETĂȚII ȘI A VIITORULUI NOSTRU.

ROMÂNIA e cam SINGURA ȚARĂ din Europa care a închis TOATE Școlile și Gradinițele!

„Școala online” este un pseudo-act educațional, de o calitate total necorespunzătoare nevoilor actuale ale elevilor.

Pe data de 11 Noiembrie, Asociația Neamunit a lansat petiția: „Deschideți Școlile! Educația online nu e educație.”.

În Franta, sunt 30.000 de noi cazuri de Covid19 pe zi; școlile și grădinițele sunt deschise. În Italia, sunt 40.000 de noi cazuri de Covid19 pe zi; școlile și grădinițele sunt deschise. În Spania, sunt 40.000 de noi cazuri de Covid19 pe zi; școlile și grădinițele sunt deschise. În Marea Britanie, sunt 50.000 de noi cazuri de Covid19 pe zi; școlile și grădinițele sunt deschise. În Germania, sunt 25.000 de noi cazuri de Covid19 pe zi; școlile și grădinițele sunt deschise.

Aproape toate țările din Europa, chiar și cele care înregistrează o rata de infectare mult mai mare decât la noi, mențin școlile și grădinițele deschise, pentru că înțeleg importanța crucială a Educației, care trebuie sa meargă mai departe în bune condiții, indiferent de circumstanțe. La noi nu.

Considerăm că, în contextul actual, măsura de închidere a tuturor unităților de învățământ din România, și trecerea tuturor elevilor la modul de învățare exclusiv online, este o măsura exagerată, arbitrară, discriminatorie și traumatizantă pentru elevi, profesori și părinți, producând daune pe termen lung.

În consecință, solicităm Ministerului Educației și Cercetării redeschiderea de urgență a unităților de învățământ (cel putin grădinițele și școlile generale), cu luarea tuturor măsurilor necesare pentru desfășurarea activității educaționale în condiții de deplină siguranță pentru elevi și pentru profesori.

IMPORTANT: Vă rugăm pe toți cei care sunteți de acord cu demersul nostru să semnați petiția și să o distribuiți prietenilor și cunoștințelor!

Urmează o serie de alte acțiuni pentru redeschiderea Școlilor.

ASOCIATIA NEAMUNIT
https://www.petitieonline.com/cerem_redeschiderea_colilor_educaia_online_nu_e_educaie