Părintele arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara a încetat din viață în această dimineață.

Biserica Ortodoxă este în doliu, după ce unul dintre cei mai importanți slujitori ai săi, părintele arhimandrit Ghelasie Țepeș a încetat din viață la o vârstă destul de tânără, la 58 de ani. Părintele s-a născut în anul 1962, după cum a relatat Romania TV, și s-a stins din viață în această dimineață. Părintele stareţ Ghelasie a fost hirotesit arhimandrit, în anul 2005 și a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincţie acordată în Patriarhia Română.

Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De altfel, în mai multe rânduri, el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care i-a produs-o.

„Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Şi, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăţia sufltească pe care pot s-o aibă şi oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea :«Măi, nu toţi cei din mânăstire se mântuiesc, aşa cum nici toţi din lume se prăpădesc»”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, în urmă cu ceva vreme.

NapocaNews