Tribunalul Iași a admis ca fiind nelegală prevederea dintr-o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență Iași prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în unitățile de învățământ din județ, potrivit unui comunicat ASP.

Asociația Școlilor Particulare (ASP), împreună cu unitățile școlare membre din Municipiul Iași, a solicitat anularea parțială a Hotărârii nr.76/04.11.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Iași, respectiv anularea articolelor care prevăd suspendarea activităților didactice față în față în unitățile de învățământ.

În ședința din data de 19 noiembrie, Tribunalul Iași, Secția II Civilă – Contencios Administrativ și Fiscal a admis cererea de anulare a articolelor 8 și 9 din hotărâre.

″În data de 25 noiembrie va avea loc primul termen în procesul în care solicităm și anularea prevederilor ordinului de ministru și a hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care au fost suspendate activitățile didactice față în față în toate unitățile de învățământ din România. Înțelegem să contribuim la ameliorarea situației epidemiologice din țara noastră, înțelegem că măsura suspendării cursurilor față în față este o măsură care este necesară în anumite situații, dar
nu înțelegem de ce se adoptă o astfel de măsură fără o analiză serioasă, de ce se adoptă o astfel de măsură la nivel general. Poate copiii din grădinițe, din clasele primare mici și din clasele de final de nivel ar fi putut să vină la școală. Poate școlile din zonele în care incidența este scăzută ar fi putut funcționa. Poate pe viitor vom reuși să punem educația acolo unde este locul ei în societatea românească”, 
se arată în contractul semnat de președintele ASP, Christian Comșa.

Începând de luni, 9 noiembrie, toate școlile din România au trecut în scenariul roșu, cu cursuri online, din cauza situației provocate de epidemia de coronavirus.