Cel mai mare proiect imobiliar din Romania, denumit Transilvania Smart City, este pregatit de lansare, urmand sa includa 10.000 de apartamente, un mall, scoli, supermarketuri, un hotel si un aparthotel, spatii de birouri, parcuri si sali de conferinta. Lucrarile au fost programate acum sa inceapa chiar din luna ianuarie a anului viitor, investitia urmand sa depaseasca 700 de milioane de euro, conform Profit.ro.


Prima etapa, a carei constructie va incepe in ianuarie, se va desfasura pe trei hectare si va include 800 de apartamente, un aparthotel, cresa, magazine, cafenea, restaurante, sala de sport, banca, un magazin Lidl si un parc. Lucrarile de constructie pentru aceasta prima etapa sunt estimate sa fie incheiate in 18-24 de luni. Mall-ul va avea o suprafata de 100.000 de metri patrati.

Livrarile la domiciliu in interiorul acestui mega-complex vor fi facute cu ajutorul dronelor, iar din cartier se va putea ajunge la aeroport, aflat la 1 kilometru distanta, cu telegondola, a declarat pentru Profit.ro Stefan Berciu, proprietarul SDC Imobiliare, firma care dezvolta proiectul alaturi de o serie de fonduri de investitii straine.

Transilvania Smart City este conceput ca un mic oras in care vor circula autobuze electrice, soferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare si zgomot vor fi identificate prin senzori.

NapocaNews