Deși participă la manifestările de la Timișoara din 2006, liderul AUR, George Simion, a fost huiduit. „Dispari, provocatorule! Mincinosule! Pentru ce am luptat in Revolutia asta?”

Cateva zeci de persoane s-au aduna miercuri seara, la Timisoara, pentru a depune lumanari pe treptele Catedralei Mitropolitane, in memoria eroilor cazuti in timpul Revolutiei din Decembrie 1989. La eveniment a luat parte si liderul AUR, George Simion, care a tinut un discurs, dar a fost huiduit de mai multi timisoreni, printre care si revolutionari.

In timp ce George Simion se adresa simpatizantilor AUR, cativa timisoreni aflati in Piata Victoriei, intre care mai multi revolutionari, si-au manifestat nemultumirea fata de prezenta celor de la Alianta pentru Unirea Romanilor in fata Operei, simbol al Revolutiei de la Timisoara.

Timisorenii au incercat sa opreasca discursul liderului AUR, in timp ce jandarmii au facut un cordon intre simpatizantii AUR si contestatari, in incercarea de a preveni incidentele.

„Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, „Dispari, provocatorule!”, „Pentru ce am luptat in Revolutia asta? Rusine sa va fie, talharilor!”, „Nenorocitule”, „Provocator nenorocit”, s-a strigat din multime la adresa lui George Simion, care si-a continuat discursul.

„Nu am altceva de facut decat sa stam alaturi de oamenii onesti. Va multumesc, oameni de buna credinta! (…) Noi suntem AUR, suntem pe drumul drept, ne bazam pe fiecare dintre voi, ramanem asa cum ne cunoastem de 15 ani. Vin la Timisoara an de an pentru a marca Revolutia”, a declarat George Simion, care, insotit de simpatizanti, a plecat mai apoi spre Catedrala Mitropolitana pentru a aprinde candele in memoria eroilor cazuti in timpul evenimentelor din Decembrie 1989.

NapocaNews

https://www.facebook.com/100001798770233/videos/4702939153109331/