Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, că a discutat cu arbitrii Ovidiu Haţegan şi Sebastian Colţescu în legătură cu incidentul din Liga Campionilor şi că aşteaptă finalizarea anchetei UEFA, în care a mai intervenit un element după informaţiile apărute în spaţiul public. Burleanu consideră că arbitrii trebuie să se bucure de prezumţia de nevinovăţie şi a menţionat că după acest caz vor exista noi standarde de definire a rasismului.

“Raportul final al UEFA va determina şi anumite modificări, vom avea noi standarde de definire a rasismului. Am demarat deja discuţii pentru a organiza cursuri pe antidiscriminare dedicate jucătorilor, antrenorilor şi arbitrilor. Am vorbit şi cu Ovidiu Haţegan şi cu Sebastian Colţescu. A fost o discuţie privată, am vrut să aflu şi poziţia lor, ca să ne dăm seama exact dacă sunt şi alte informaţii. Informaţiile care mi-au fost transmise direct de către cei doi sunt şi cele apărute în spaţiul public. Am sesizat UEFA să deschidă altă anchetă pentru a investiga ce s-a întâmplat până la incidentul cu Sebi Colţescu şi toate aceste acuzaţii de rasism în ceea ce peiveşte implicarea stafului tehnic al echipei turce. Aşteptăm să se finalizeze ancheta UEFA, după care o să vedem care sunt paşii pe care îi vom urma”, a precizat preşedintele FRF.

Întrebat dacă acest caz l-ar putea face pe Haţegan să piardă şansa de a arbitra la Campionatul European, Burleanu a răspuns: “Cred că este exclus, imaginea României nu cred că a fost afectată. Sunt aspecte care nu cred că pot influenţa imaginea arbitrajului românesc. Negocierile noastre pentru arbitrajul românesc de asociere cu un sponsor nu au suferit. Mâine vom anunţa primul sponsor din istoria arbitrajului românesc. Arbitrii au nevoie de toată susţinerea şi dacă vedem că lucrurile nu merg bine trebuie să vedem cum să îmbunătăţim activitatea”.

Răzvan Burleanu a menţionat că încă nu există vreo solicitare a UEFA cu privire la background-ul lui Sebastian Colţescu.” Dacă va exista, ştiţi că Sebi Colţescu nu e o persoană care să se fi evidenţiat cu un comportament rasist în toată cariera sa, lucru care îl va ajuta foarte mult să se apere în faţa investigatorului”, a adăugat el.

Meciul PSG-Istanbul BB, din 8 decembrie, contând pentru etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.