Preoţii vor merge la credincioşi acasă ori înainte de Naşterea Domnului, ori de Bobotează, nu vor intra în casele enoriaşilor decât la cererea insistentă a acestora şi vor respecta toate normele sanitare impuse de autorităţi, au anunţat, luni, reprezentanţii Prefecturii Bucureşti.

„Instituţia Prefectului- Municipiul Bucureşti, informează că, astăzi (luni – n.r.) s-a desfăşurat o şedinţă de analiză privind măsurile de protecţie anti-Covid-19. Oportunitatea şedinţei s-a fundamentat pe contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice de la nivelul municipiului Bucureşti, raportat la tradiţiile prilejuite de apropierea Crăciunului, a Anului Nou şi prăznuirea Sfântului Ioan Botezătorul”, anunţă Prefectura Capitalei.

La şedinţa de analiză au participat reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Bucureştilor, Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti şi ai Episcopiei Bucureşti.

„Pentru ca cetăţenii municipiului Bucureşti să nu fie dezinformaţi cu privire la măsurile dispuse în perioada pandemiei de către autorităţile statului român, în domeniul religios, respectând rolul Cultelor religioase în viaţa societăţii româneşti, pentru că ne dorim ca toţi cetăţenii să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa sunt cele mai importante, Prefectul Municipiul Bucureşti, Traian Berbeceanu, a reafirmat că se impune acordarea unei atenţii sporite respectării normelor deja existente şi larg popularizate, tocmai pentru a întâmpina sărbătorile într-un climat de siguranţă, atât pentru noi toţi, cât şi pentru cei dragi”, se mai arată în comunicat.

NapocaNews