Vaccinarea se va realiza pe bază de programare pentru a asigura un flux organizat
Fiecare centru de vaccinare va avea un medic coordonator și va fi organizat cu respectarea circuitului unidirecțional (flux unidirecțional, fără intersectare). Toate centrele de vaccinare (fixe sau mobile) vor fi deservite de echipe medicale alcătuite din medic și personal medical auxiliar.

„Vaccinarea se va realiza pe bază de programare pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor vaccinării, pentru a menține un climat favorabil necesar triajului medical, vaccinării propriu-zise si perioadei de monitorizare post-vaccinare și pentru a reduce la minimum posibil riscul de pierdere a dozelor de vaccin. Persoanele se vor putea programa on-line, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale, după caz”, anunță coordonatorii vaccinării.

Centrele de stocare și distribuire a vaccinului împotriva COVID-19 desemnate oficial sunt Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” București; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța; Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja” Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Brașov; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.