Atunci cand te muti intr-o casa noua, faci tot posibilul ca aceasta sa fie spatiul in care tu si familia ta sa va simtiti cel mai bine si sa petreceti timp pretios impreuna. Astfel, te asiguri ca fiecare membru al familiei este multumit de felul in care arata locuinta si ca aceasta ofera mediul perfect in care toti sa se simta confortabil.

In acelasi timp, este important ca locuinta sa fie si un spatiu practic si bine organizat, astfel incat toti din familie sa isi poata desfasura activitatile casnice intr-un mod cat mai placut si eficient. Pentru acest lucru, trebuie sa adopti un stil care sa te reprezinte si care sa iti ofere conditiile de care ai nevoie.

Iata elementele determinante pentru stilul pe care il adopti in casa

Designul interior nu tine doar de structura arhitecturala  din locuinta ta. Acesta mai presupune adoptarea unui stil care sa te reprezinte si care sa-ti placa, precum si decorarea locuintei in functie de stilul ales. De aceea, este important sa stii care sunt elementele care determina stilul unei locuinte si care trebuie fie conforme acestuia.

Decoratiunile

Decoratiunile din casa reprezinta elementul care se abordeaza cel mai usor si care nu are niciun impact asupra confortului din casa. Acestea nu au alt rol decat cel de a oferi o imagine placuta locuintei si de a venit in completarea intregului peisaj.

Astfel, este important sa iti alegi decoratiunile in functie de stilul general. De exemplu, daca ai ales un design modern, poti folosi doar cateva elemente de decor discrete, cum ar fi un tablou, dar nu foarte mare si o figurina care sa redea o de interactiune umana.

Mai poti folosi pentru decoratii, diplome sau trofee castigate in timp de tine sau de catre membrii familiei la diverse concursuri.

In schimb, trebuie sa eviti incarcarea decorativa.

Cromatica

Un alt aspect important este cromatica. Felul in care iti vopsesti peretii este esential atat pentru stilul design-ului, dar si pentru confort.

Alege culori placute si evita nuantele sau combinatiile stridente. De asemenea, alege culori reci pentru un mediu relaxant care te poate ajuta la odihna sau culori calde daca iti doresti un mediu energic care sa iti dea pofta de viata.

Tine cont si de faptul ca fiecare camera poate avea propria cromatica. Astfel, este important sa stii ca este recomandat ca in dormitor sa ai un mediu relaxant si intim, iar in camerele comune, cum este sufrageria, ai nevoie de un mediu primitor.

Mobilierul

Chiar daca trebuie sa fie, in primul rand, practice, mobilierul te ajuta si din punct de vedere estetic. Acesta trebuie sa se potriveasca stilului abordat in casa si, in functie de el, sa-ti alegi piesele de care ai nevoie.

De exemplu, pentru un stil rustic, alege mobilier clasic, din lemn. De asemenea, poti alege din seturile de mese si scaune potrivite unei case in care vin foarte des musafiri.

In concluzie, asigura-te ca stilul casei tale reiese din aceste 3 elemente si ca toate se imbina armonios si placut pentru a asigura un mediu prietenos si relaxant.

NapocaNews, sursa foto: envato.com