Scriitorul ION NĂLBITORU și Editura Franco împreună cu Primăria localității ZĂTRENI, jud. Vâlcea, organizează concursul literar de proză scurtă „Zătreni- filă de legendă”, ediția a IV-a, 2021.

La acest concurs pot participa românii de pretutindeni. Tema să fie inspirată din viața oamenilor de la țară, din legende, mituri, fapte istorice, întâmplări din regimul trecut și actual etc. al localității ZĂTRENI.

Textele pentru concurs vor fi scrise în format A4, Times New Roman, caracter 12, obligatoriu cu diacritice, spațiere la un rând și se vor trimite doar în Doc sau Docx.

Se va participa cu un singur text de minim 3 pag și maxim 5 pag.

Se pune condiția ca lucrările participante la concurs să nu fi fost publicate în volum, în reviste online sau pe hârtie și să nu se facă publice pe durata concursului sau a jurizării.

Textele care nu îndeplinesc condițiile de mai sus vor fi descalificate.

Concurenții vor trimite personal în același e-mail două documente: unul cu textul pentru concurs și altul cu numele autorului și al prozei participante la concurs, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, nr. de telefon și o poză jpg pe adresa: editurafranco@gmail.com cu specificarea: Pentru Concursul literar „Zătreni- filă de legendă”. Concursul se va desfășura în perioada 20 ianuarie -20 februarie 2021

Etapa jurizării va va avea loc în perioada 01-31 martie 2021

Câștigătorii vor primi diplome, cărți și premii în bani. De asemenea lucrările câștigătoare vor fi publicate online pe grupul literar „Memoria slovelor” și „Confluențe literare”.

Toate textele participante la concurs vor fi incluse în Antologia „Zătreni – file de legendă”, vol. III /2021

În Antologie vor fi incluse și textele autorilor (referitoare la comuna Zătreni ) care nu doresc să se înscrie la concurs. Și membrii comisiei de jurizare vor fi primiți în paginile acestei antologii cu un text literar, cronică sau poezii.

Tot pentru antologie se primesc și poezii, colinde, balade, doine, cântece haiducești etc., 2-3 pagini, despre Zătreni. Poeziile nu vor intra în concurs.

Fiecare autor va primi gratuit câte o antologie!

Se vor acorda următoarele premii:

PREMIUL I – 500 LEI

PREMIUL II – 400 LEI

PREMIUL III- 300 LEI

Eventualii câștigători din diaspora vor primi premiile doar în România.

Comisia de jurizare:

Al. Florin Țene – Președintele L.S.R și membru corespondent al Academiei de Științe Româno-Americană

Mihaela Rădulescu –Prof.Dr. Lingvist, Președintele Societății Culturale „Anton Pann”

Vasile Hatos – Scriitor, membru „La Camerata dei Poeti” din Firenţe, Italia

Milian Oros – scriitor, membru al L.S.R.

Dan Mitrache – poet, membru al „Societății Culturale Anton Pann”

Ion Nălbitoru- Președintele juriului, membru al L.S.R., al U.Z.P.R. și al Societății Culturale „Anton Pann”.

NapocaNews