Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, are un mesaj clar în legătură cu posibilitatea redeschiderii facultăților din cadrul UBB Cluj din semestrul doi: „Unde se poate să deschidem în condiții de siguranță, să deschidem”.

Cu puțin timp în urmă, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în legătură cu posibilitatea redeschiderii școlilor din semestrul al doilea. Acesta a spus că „din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni”.

În cadrul aceleași conferințe de presă, Președintele României a mai spus că universitățile pot proceda la fel, decizia fiind luată la nivelul fiecăruia.

Comisia consiliului de administrație a Universității Babeș-Bolyai din Cluj se va reuni luni, 18 ianuarie, pentru a discuta acest aspect.

Daniel David, rectorul UBB Cluj, va avea un mesaj clar în cadrul ședinței: „Unde se poate să deschidem în condiții de siguranță, să deschidem”.

„Vom discuta luni la ședința consiliului de administrație. Pornim cu ideea că unde se poate deschide să deschidem. Vom decide luni. Voi da în analiză la facultăți și dacă se poate deschide vom redeschide. Principalul nostru interes este să ne reîntoarcem la varianta tradițională.

Sunt 22 de facultăți și trebuie făcută o analiză pentru fiecare, dar mesajul meu va fi: Unde se poate să deschidem în condiții de siguranță, să deschidem”, a spus pentru Cluj24 Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

NapocaNews