FBI anunță că l-a arestat pe bărbatul care a intrat în biroul lui Nancy Pelosi. Fotografia cu el a circulat în toată lumea, după ce s-a pus pe scaunul lui Nancy Pelosi și și-a pus bocancii pe biroul acesteia.

Richard Barnett, în vârstă de 60 de ani, ”a fost arestat astăzi (vineri, 8 ianuarie) în Bentonville, Arkansas, în baza mai multor acuzații penale, fiind acuzat de presupuse activități ilegale desfășurate în această săptămână în clădirea Capitoliului US unde a fost fotografiat cu picioarele pe biroul președintelui Camerei Reprezentanților”.

Conform sursei citate, Richard Barnett este așteptat să-și facă apariția la curtea federală marți. Procurorul general interimar, Jeffrey A. Rosen, spune că ”imaginile șocante cu domnul Barnett cu ghetele sale pe biroul președintelui Camerei Reprezentanților au fost respingătoare”, adăugând că cei care vor fi dovediți că au comis infracțiuni în timpul violențelor de la Capitoliu vor răspunde în justiție.

Potrivit documentelor de la curte, în baza cărora este cercetat Richard Barnett, Poliția Capitoliului SUA a reținut că un individ a intrat în biroul președintelui Camerei Reprezentanților, zonă restricționată, și a fost fotografiat cu picioarele pe birou. ”Aceste fotografii au circulat pe numeroase platforme media care l-au identificat pe individ ca fiind Barnett. O căutare în baza de date a forțelor de ordine a confirmat că individul se dovedește a fi Barnett” transmite FBI.

”Capitoliul SUA este una dintre clădirile iconice din țara noastră și un simbol al Constituției și oamenilor, pe care am jurat să-l protejăm și distrugerea lui nu va fi tolerată” a spus Steven M. D’Antuono, asistentul directorului biroului FBI Washington. El i-a avertizat pe toți protestatarii violenți că ”aceste arestări demonstrează indivizilor implicați în pătrunderea din 6 ianuarie în clădirea Capitoliului că FBI vă va găsi și se va asigura că veți răspunde pentru infracțiuni, indiferent de locație”.

Citește mai mult pe DC News