FBI cere americanilor să ajute la identificarea persoanelor care au instigat la violență atunci când au vandalizat Capitoliul din Washington, sediul Congresului SUA, relatează Wall Street Journal.

FBI a anunțat că acceptă informații și fotografii sau înregistrări video cu momentele violențelor din clădire și din zona înconjurătoare. Autoritățile încearcă astfel să stabilească cine a încălcat legile federale.

Insurgenții au intrat în Congres în timpul unei manifestații pro-Trump, întrerupând procedurile de validare a alegerii lui Joe Biden ca președinte al SUA. O femeie a fost împușcată mortal de polițiști în interiorul Capitolului și alte trei au murit în timpul protestului.

„Dacă ați asistat la acțiuni violente ilegale, vă rugăm să trimiteți orice informații, fotografii sau videoclipuri care ar putea fi relevante la fbi.gov/USCapitol”, a anunțat FBI într-un comunicat.

„Scopul nostru este să menținem dreptul constituțional al publicului de a protesta, protejând însă pe toată lumea de violențe și alte activități infracționale”, se mai arată în comunicat.

NapocaNews