În a doua zi după Bobotează, joi, 7 ianuarie 2021, când Sfinţii Părinţi ai Bisericii au rânduit a se prăznui Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit în Parohia „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din cartierul clujean Mărăști, cu prilejul hramului.

De la ora 10:00, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, titrează Radio Renașterea.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, arhimandritul prof. univ. dr. Teofil Tia, prodecanul Facultății, pr. lect. univ. dr. Adrian Podaru, protopopul de Cluj II, preotul Alexandru Constantin Ciui, preotul paroh Nelu Alexandru Hales, preotul pensionar Mihai Colț, directorul-adjunct al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. prof. Andrei Mureșan, și administratorul Seminarului, arhidiaconul Daniel Frumos.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre misiunea pe care a făcut-o Sfântul Ioan Botezătorul.

Pornind de la predicile pe care Sfântul Ioan le rostea celor ce veneau la Iordan, Părintele Mitropolit Andrei i-a îndemnat pe clujeni să facă milostenie.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Nelu Hales a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare. Totodată, în semn de prețuire și respect, i-a oferit un buchet de flori și o icoană cu chipul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, ocrotitorul bisericii parohiale.

NapocaNews