De ce au fost închise parcurile? Boala COVID-19 afectează cel mai grav plămânii pacientului, prin urmare, pericolul de infecție și gravitatea bolii sunt direct influențate de aerul pe care îl respirăm, a declarat alergologul şi imunologul rus Vladimir Bolibok.

Medicul a afirmat că există mai multe modalităţi de a reduce semnificativ riscul îmbonăvirii cu COVID-19. Potrivit acestuia, cu cât nivelul de oxigen în aer este mai ridicat, cu atât boala va fi mult mai ușor suportată.

Calitatea aerului are efecte directe asupra sensibilităţii organismului la COVID-19, cu cât aerul este mai poluat cu atât căile noastre respiratorii sunt mai receptive la orice infecție virală, inclusiv la noul coronavirus, a afirmat expertul rus.

Medicul Vladimir Bolibok ne recomandă să ne asigurăm că respirăm un aer curat, pe tot parcursul zilei, inclusiv în timpul somnului. Este deosebit de important, a remarcat el, să aerisim bine dormitorul şi să eliminăm orice sursă de praf, în mod special într-o cameră în care o persoană petrece mult timp. În restul camerelor, unde petrecem timpul atunci când suntem treji, putem verifica puritatea și calitatea aerului și, dacă este necesar, aerisim camerele sau la nevoie chiar ieșim pentru o jumătate de oră din casă pentru a aerisi mult mai bine, titreazăRador.

Imunologul și alergologul rus Irina Iarţeva a recomandat să avem mare grijă şi la gradul de umiditate a aerului din birou, din casă, folosind umidificatoare portabile.

NapocaNews