Era de așteptat ca USR sa schimbe directorii de spitale incomozi. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, Petru Şuşcă, a fost schimbat din funcţie de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj este Claudia Gherman, conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi medic primar de chirurgie generală şi vasculară la Clinica de Chirurgie II. Gherman va fi manager interimar până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei, pe o perioadă nu mai mare de 6 luni de zile. De asemenea, componenţa Consiliului de Administraţie a fost modificată astfel: Marius Ionuţ Ungureanu, Călin George Dindelegan şi Simona Rednic, toţi în calitate de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

Şuşcă a fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca din octombrie 2013.  Unul dintre cei mai duri critici ai lui Şuşcă a fost parlamentarul Emanuel Ungureanu care a făcut numeroase sesizări împotriva acestuia, care s-au concretizat în trei rapoarte de control ale Corpului de Control ale Ministerului Sănătăţii în care erau constatate o serie de nereguli. 

NapocaNews