Parler, platforma de socializare alternativă pentru Facebook sau Twitter, a dat în judecată Amazon, luni, ca răspuns la interdicție, invocând încălcarea antitrust, încălcarea contractului și interferența cu relațiile de afaceri ale companiei cu utilizatorii, informează CNN.

Plângerea solicită unei instanțe federale un ordin de restricționare temporară împotriva Amazon și numește decizia Amazon drept „lovitură de moarte” pentru Parler.

„Fără AWS, Parler este terminat, deoarece nu are nicio modalitate de a ajunge online”, se spune în plângere. „Și o întârziere chiar și într-o zi ar putea, de asemenea, duce la moartea Parler în timp ce președintele Trump și alții trec pe alte platforme.”

Reprezentanții Parler spun că Amazon a căutat în mod ilegal să restricționeze concurența prin eliminarea unui jucător de pe piață.

De asemenea, se arată că Amazon și-a încălcat contractul cu Parler prin faptul că nu a furnizat o notificare de reziliere cu 30 de zile înainte și că acțiunile sale interferează cu relațiile cu utilizatorii actuali și viitori.

Într-o scrisoare obținută de CNN Business, Amazon a declarat că în ultimele săptămâni a raportat 98 de cazuri către Parler de „postări care încurajează și incită în mod clar violența”. Scrisoarea include capturi de ecran cu mai multe exemple.

„Am văzut o creștere constantă a acestui conținut violent de pe site-ul dvs. web, care încalcă toate condițiile noastre”, a scris AWS. „Este clar că Parler nu are un proces eficient pentru a respecta termenii și condițiile AWS.”

NapocaNews