Fondatorul si patronul Twitter, Jack Dorsey, considera ca decizia de a-l bloca pe Donald Trump pe platforma a fost „buna”, dar constituie in acelasi timp un „esec” si „stabileste un precedent” care i se pare „periculos” in ce priveste puterea detinuta de marile companii, noteaza AFP.

Este un „esec din partea noastra in a promova o conversatie sanatoasa”, a scris el pe Twitter miercuri, intr-o serie de mesaje unde revine asupra deciziei retelei sociale de a-l bloca definitiv pe presedintele in exercitiu al Statelor Unite pentru ca a incurajat violentele de la Capitoliu.

Acest gen de masuri „ne divizeaza. Ele limiteaza posibilitatea de a explica, de a rascumpara o greseala, de a invata”, a continuat Jack Dorsey. „Si asta stabileste un precedent care mi se pare periculos: puterea pe care un individ sau o companie o are asupra unei parti a conversatiei publice mondiale”, a avertizat el.

Twitter a fost principalul mijloc de comunicare al omului de afaceri republican, care il folosea zilnic pentru a li se adresa celor 88 de milioane de abonati. El a fost, de asemenea, suspendat de pe Facebook, Snapchat, Twitch si, cu incepere de marti, de pe YouTube pentru o saptamana.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Decizia retelei de socializare Twitter a fost de departe cea mai emblematica. Izolarea presedintelui american a fost salutata de numerosi congresmeni, dar a provocat si critici din partea unor asociatii si lideri cum ar fi cancelarul german, Angela Merkel, ingrijorati de puterea companiilor din tehnologie.

Jack Dorsey a subliniat ca echilibrul puterilor era respectat atat timp cat „oamenii puteau sa mearga pur si simplu spre un alt serviciu, daca regulile noastre si aplicarea regulilor nu le convenea”.

„Acest concept a fost insa pus sub semnul intrebarii saptamana trecuta cand un numar de furnizori esentiali de instrumente de internet au decis, de asemenea, sa nu gazduiasca ceea ce li s-a parut periculos”, a recunoscut el.

„Nu cred ca a fost coordonat. Mai probabil, companiile au ajuns la propriile concluzii sau au fost incurajate de actiunile altora”, a mai scris el.

NapocaNews