Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor – AUR, organizaţie înfiinţată în anul 1996, susţine că George Simion şi-a însuşit acronimul AUR cu care a candidat la alegerile Parlamentare 2020, creând astfel confuzie în rândul electoratului rrom.

Astfel ar fi ajuns 10% dintre rromi să voteze un partid ai cărui membri au făcut declaraţii rasiste la adresa etniei țigănești. În plus, organizaţia rromilor a înregistrat la OSIM acronimul AUR şi a anunțat că va da în judecată noul partid care între timp a intrat în Parlament.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri„, a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor, Alecu Ionel, a mai spus că acronimul AUR a fost creat de romi în anul 1996.

NapocaNews