Sindicaliştii din transportul feroviar protestează, alături de pensionari şi alţi salariaţi, în faţa Guvernului, cerând, printre altele, salarii mai mari, achiziţionarea de material rulant şi modernizarea căii ferate.

Aceştia au pancarte pe care scrie ‘Vrem locomotive noi’, ‘Guvernanţii vin şi pleacă, toţi uită de calea ferată’, ‘Nu vrem îngheţarea salariilor’, ‘Vrem o cale ferată modernă’.

Preşedintele Federaţiei Sindicale a Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, a declarat că scopul protestului este acela de a-i face pe guvernanţi să înţeleagă că trebuie să avem condiţii de călătorie cu trenul la fel ca cele din ţările Uniunii Europene, că angajații pleacă din cauza salariilor mici şi că transportatorii feroviari nu mai vor ‘să fie cetăţeni de mâna a doua ai Europei’.

Sindicaliştii din diferite sectoare de activitate şi pensionarii civili şi militari protestează astăzi în faţa Guvernului României, în faţa sediilor mai multor ambasade şi instituţii din administraţia publică centrală.

NapocaNews