Susținătorii președintelui Trump s-au confruntat sâmbătă cu contra-protestatari la Pacific Beach, determinând poliția din San Diego să declare situația o adunare ilegală „din cauza actelor de violență”.

Protestul, care se află pe strada Hornblend și Mission Boulevard, a determinat SDPD să ceară locuitorilor să stea departe de zonă. Oficialii au declarat că „cei care rămân sau revin împotriva acestui ordin legal pot fi citați / arestați și riscă expunerea la agenți chimici și aplicații cu forță mai puțin letală”.

Videoclipul aerian a arătat o serie de ofițeri SDPD care încercau să disperseze manifestanții în jurul orei 15.00. Ofițerii au fost loviți cu o sticlă de sticlă, ouă și pietre, iar spray-ul de piper a fost împușcat și asupra lor, potrivit poliției din San Diego.

Și poliţiştii au fost atacaţi cu pietre, sticle şi ouă, a precizat poliţia locală, menţionând că mulţimea a folosit spray lacrimogen.

Pe Twitter a apărut un filmuleţ în care se pot vedea contra-protestatari, majoritatea îmbrăcaţi în negru, fluturând un steag Antifa, aruncând un scaun şi folosind spray.

Cele două grupuri s-au atacat reciproc cu diverse obiecte. Zeci de poliţişti a intervenit la fața locului pentru a separa cele două grupuri. Forţele de ordine le-au cerut localnicilor să evite zona.

NapocaNews