Sute de persoane și zeci de preoți dar și oficialități au participat azi la slujba de înmormântare a episcopului grec-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, care s-a desfășurat în aer liber în fața Catedralei din Piața Cipariu.

În cadrul slujbei a fost citit și mesajul Papei Francisc:

„Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla şi, înălţând rugăciuni fierbinţi către Dumnezeu, pentru a-i oferi acestui zelos păstor răsplata promisă slujitorilor săi fideli, doresc să-mi manifest apropierea spirituală şi mă unesc la doliul acestei biserici. Exprimându-mi sincere condoleanţe Preafericirii voastre, preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor Eparhiei de Cluj-Gherla, împart din inimă tuturor binecuvântarea apostolică”, se arată în mesajul Papei Francisc.

Primarul Clujului, Emil Boc, a participat la slujba de înmormântare a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop al eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, răpus de COVID. 

„Am participat astăzi la slujba de înmormântare a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop al eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop al eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla și cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca a fost o personalitate marcantă a vieții religioase și culturale din țara noastră, un ierarh cu o înaltă vocație a unității și bunei înțelegeri între cultele recunoscute și un promotor al valorilor naționale și europene.

În aceste clipe de durere, suntem alături de comunitatea greco-catolică și de credincioșii, din Cluj-Napoca și România, care l-au iubit și apreciat, indiferent de confesiune. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Radu Ștefan