În ultimul său discurs în calitate de președinte al Statelor Unite, Donald Trump susține că mișcarea politică pe care a creat-o abia începe, iar agenda nu e despre republicani sau democrați, ci despre binele întregii națiuni. Mai spune că violența nu poate fi tolerată și că e un atac la tot ce prețuiesc americanii. Trump face și un bilanț al mandatului său și precizează că se va ruga pentru succesul administrației Joe Biden, arată fragmente din discurs, citate de Sky News.

Casa Albă a dat publicității mai multe fragmente din ultimul discurs al lui Donald Trump în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii.

El se referă la violențele provocate la Capitoliu chiar de susținătorii săi în ziua în care Congresul a certificat victoria contracandidatului Joe Biden în alegerile prezidențiale. Spune despre acestea că i-au „îngrozit” pe toți americanii: „Violența politică este un atac asupra a tot ceea ce prețuim ca americani. Nu poate fi tolerată”.

Trump mai spune că e „foarte mândru” că a fost primul președinte din ultimele decenii care „nu a început noi războaie”. El precizează chiar că a „restabilit puterea americană în țară și leadershipul american în străinătate” și că, în mandatul său, SUA „și-au revitalizat alianțele și au unit țările lumii pentru a rezista Chinei mai mult ca niciodată”. Trump mai spune despre administrația sa că „a construit cea mai mare economie din istoria lumii”.

„Ca urmare a diplomației noastre îndrăznețe și a realismului bazat pe principii, am realizat acorduri de pace istorice în Orientul Mijlociu. E începutul unei noi ere pentru un nou Orient Mijlociu, iar noi ne aducem soldații acasă”, mai afirmă Trump.

Republicanul mai susține că „mișcarea pe care am creat-o abia începe” și că „agenda noastră nu era despre dreapta sau stânga, nu despre republicani sau democrați, ci despre binele întregii națiuni”.

Donald Trump mai precizează în discursul său că „se va ruga pentru succesul” administrației lui Joe Biden.

NapocaNews