Prefectura Cluj a organizat azi în cooperare cu Divizia 4 Infanterie „Gemina” și Primăria Municipiului Cluj-Napoca, la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o ceremonie militară şi religioasă cu ocazia aniversării a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Ceremonia publică a cuprins prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios de către mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, alocuţiuni privind sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române – susținute de prefctul MIrcea Abruedan și de primarul Emil Boc, și depuneri de coroane şi jerbe de flori, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2016.

Din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, în acest an manifestările dedicate aniversării a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române s-au desfăşurat într-un cadru restrâns, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Date fiind aceste condiții, în acest an nu s-a dansat tradiționala „Horă a Unirii”.

Radu Ștefan