Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj a aniversat în acest an 150 de ani de mişcare patronală, fiind urmaşă legitimă a uneia dintre cele mai cunoscute organizaţii patronale din Transilvania, Reuniunea Sodalilor Români din Cluj, ocazie cu care se pregătesc o serie de evenimente pe parcursul întregului an.

În data de 26 februarie 2021, de la ora 11:00, a avut loc ceremonia de depunere de coroane de flori la bustul lui Dr. Alexandru Vaida Voevod din Piaţa Ştefan cel Mare (Teatru) Cluj-Napoca. S-au depus jerbe de flori din partea asociaţiei patronilor şi meseriaşilor clujeni, jandarmeriei clujene şi Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

La eveniment au fost prezenţi membrii A.P.M şi CNIPMMR, ec. Augustin Feneşan – preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, Danuţ Mureşan – vicepreşedinte CNIPMMR, membru Comitetul Economic şi Social European, I. Ţene, şef Birou învăţământ,cultură,culte din primăria clujeană.

Ec. Augustin Feneşan – preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj a subliniat importanţa istorică a patronatului clujean şi rolul marcant al lui Al. Vaida-Voevod în dezvoltarea mişcării patronilor români din Ardeal înainte de 1914 şi contribuţia sa la Marea Unire de la 1918.

Dr.Alexandru Vaida Voevod a fost membru marcant al Reuniunii Sodalilor clujeni, om politic, lider al românilor ardeleni şi fruntaş al Marii Uniri, prim-ministru al României, iar pe data de 27 februarie a.c se împlinesc 149 de ani de la naşterea sa.

Inpectoratului Şef din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, instituţia fiind purtătoarea denumirii onorifice “Alexandru Vaida Voevod”.

Evenimentul a fost sprijinit şi de către Primăria Cluj-Napoca.

NapocaNews