CFR Călători le prezintă navetiștilor cât durează călătoriile spre orașul de pe Someș, conform Economica.net. Localităţile din jurul municipiului s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, crescând şi numărul celor care fac naveta spre sau dinspre reședința de județ.

Călătoria cu trenul este varianta cea mai potrivită prin numărul de trenuri disponibile și orele de plecare sau sosire accesibile, spun reprezentanții CFR Călători. De la Apahida la Cluj-Napoca trenul ajunge în 20 minute. Un bilet la clasa 2 la tren Regio este 3,90 lei, iar un abonament lunar costă 85 de lei.

Durata medie a călătoriei pe distanța Huedin – Cluj-Napoca este de 55 minute, iar majoritatea trenurilor au opriri și în localitățile de pe această rută. Prețul unui bilet la clasa 2 pe ruta Huedin – Cluj-Napoca, la tren Regio, este de 6,80 lei, iar la tren Interregio, de 13,00 lei.

În ceea ce privește costul unui abonament la clasa 2, la tren Regio costă 150 lei, iar la tren Interrergio, 290 lei. În ultimii zeci de ani traficul feroviar de călători a scăzut în România, în condițiile în care există numeroase restricții de viteză pe calea ferată care măresc inevitabil timpul de parcurs.

Napocanews