Paragraf din proiectul de buget al Ministerului Sănătății spune despre adoptarea unei legi ce prevede și vaccinarea obligatorie a populației.

Din acel paragraf reiese că se fac demersuri pentru adoptarea legii va obliga ministerul să stabilească un calendar de vaccinare și să achiziționeze seruri, potrivit platformei Playtech. Legea vaccinării a fost trimisă în Parlament în 2017 de către Guvernul Tudose. Ea a fost adoptată de Senat și este în dezbatere în Camera Deputaților, unde s-au introdus zeci de amendamente.

Acea precizare apare în proiectul de buget al Ministerului Sănătății, la ”priorități strategice”, iar una dintre ele se referă la demersurile pentru adoptarea legii “care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației”. Se mai precizează că legea va obliga ministerul să constituie un plan de vaccinare și să achiziționeze vaccinuri.

Ministerul Sănătății a fost întrebat dacă susține vaccinarea obligatorie a copiilor sau a populației generale în situații epidemiologice speciale, precum coronavirusul, conform Pro TV.

NapocaNews