În martie anul acesta se implineste un an de mascarada, balci, circus, nebunie colectiva sau ce o fi insemnand pentru fiecare in parte. Stateam zilele trecute si priveam la ceva oarecum normal…..priveam la oameni care isi plimbau prin parc sau pe strada cainii. Anormal era faptul ca botnita nu mai era purtata de câini, ci de oameni. Degradarea umană a ajuns să fie totală, iar dezbinarea, isteria, panica si frica guverneaza noua oranduire politica si sociala. Oamenii au inlocuit iubirea de aproapele cu distantarea sociala, ceea ce a permis marii resetari sa loveasca exact acolo unde si-a propus……in UMANITATE, in spiritualitatea si gandirea noastra. Problema este insa mult mai complexa si o voi dezvolta in randurile care urmeaza.

Astfel, trebuie stiut ca fiinta noastra este una cu umanitatea si cu Universul in totalitatea lor, iar gandul pozitiv sau negativ, are o influenta asupra intregii umanitati si asupra Cosmosului intreg. Gandurile nu se opresc la noi, la fiinţa noastră, ci se raspandesc in toata umanitatea si in tot Universul ! Noi nu ne dam seama ce influenta au gandurile asupra creatiei lui Dumnezeu, la fel si cuvintele si faptele noastre, care sunt, de asemenea energii. Dar mai cu seama energia gandului este de-a dreptul fantastica. Intr-o clipa gandul ajunge la marginea Universului, unde lumina nu ajunge decat dupa milioane de ani lumina ! Asadar gandul nostru stabate tot Universul. Gandul pozitiv creeaza o realitate pozitiva in noi insine, in toata umanitatea si in tot Universul, dupa cum gandul negativ creeaza o realitate negativa. De aceea sa nu ne miram de ce in prezent umanitatea sufera atat de mult, iar societatea in ansamblul ei este afundata in intuneric, minciuna, mizerie si rautate.

Sa ne imaginam ca toti oamenii ar avea numai ganduri pozitive, cuvinte si fapte bune. Ar fi raiul pe pamant ! Dar fiinca cei mai multi gandesc, vorbesc si lucreaza impotriva ordinii lasate de Dumnezeu in creatie, toata creatia sufera. Exemplul cel mai elocvent….lumea de azi. De aici intelegem ca fiecare sufera nu numai pentru pacatele sale, ci si pentru pacatele semenilor. Iar la capitolul acesta suntem cu totii campioni ! In virtutea unitattii mistice a umanitatii si a creatiei, toti suferim pentru toti si toti suntem responsabili pentru toti.

Gandul bun, fapta buna, viata curata si sfanta sunt pentru umanitate ca o statie de purificare a aerului si a atmosferei. Un om sfant are atata putere mistica, incat anihileaza rautatea multora in jurul sau si usureaza toara umanitatea. Sa ne gandim numai la Sfantul Serafim de Sarov. Cata lume si-a gasit in preajma lui si isi gaseste inca, alinare si usurinta rugandu-se lui. Daca ar mai fi si astazi macar cativa sfinti ca Sfantul Serafim, fata lumii s-ar schimba. Din nefericite, nu mai este niciunul ! Toti suntem slabi.

Umanitatea decade tot mai mult din punct de vedere spiritual. Lumea a decazut si decade si mai mult. Efectele globalismului de sorginte neomarxista sunt acum pe deplin vizibile. Astazi nu mai avem repere spirituale cum am avut acum 30-40-50 de ani. Asistam din pacate la nasterea lumii noi….atee, antinationale si totalitare. O lume in care cei mai multi sunt efectiv condusi si coplesiti de acest virus, de boala si de moarte.

În fata acestei situatii nu pot decat sa zambesc si sa ma intreb asemenea d-lui dr. Calin Georgescu……ce ar fi facut astazi in locul nostru, ce atitudine ar fi adoptat un Ion Gavrila Ogoranu sau Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, Ion Mota, Zaharia Marineasa, Virgil Maxim, Pr Liviu Branzas, Nicolae Trifoiu, Prof. Raul Volcinschi si sutele de mii de romani crestini care au înfruntat si invins frigul, foamea, bataile, bolile si moartea in lupta cu demonul bolsevic. Cu siguranta nu s-ar fi ascuns in spatele unei masti si nu ar fi folosit tone de gel desinfectant. Ar fi avut incredere in Bunul Dumnezeu si in imunitatea proprie ! Restul e poveste de adormit copiii….Doamne Ajuta !

Cristian Ardeleanu