FC Botoşani a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (2-1), luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 22-a a Ligii I de fotbal.

Campioana a suferit prima sa înfrângere în mandatul antrenorului Edi Iordănescu, după opt victorii şi două egaluri.

CFR a deschis rapid scorul, prin atacantul croat Gabriel Debeljuh (2), cu un şut din marginea careului. FC Botoşani a egalat prin albanezul Enriko Papa (31), care a reluat mingea la colţul scurt cu capul, după un corner. Mihai Roman a adus victoria gazdelor (37), reluând în plasă mingea şutată în bară de Papa.

CFR a dominat jocul şi a căutat egalarea, dar, pe un teren foarte greu, nu a reuşit să facă un joc prea bun. Clujenii au avut două ocazii mari, pe final, dar portarul Hidajet Hankic a avut intervenţii magistrale la şuturile lui Adrian Păun (81) şi Mario Rondon (90). Gazdele au avut şi ele o şansă mare, dar sirianul Mahmoud Al-Mawas (90+1) a ratat cu portarul, după ce mingea i-a sărit dintr-o brazdă de pământ în momentul şutului.

CFR a suferit primul său eşec în deplasare în acest campionat.

FC Botoşani are trei victorii consecutive, dar şi trei victorii la rând acasă.

În tur, CFR s-a impus cu 2-1.

AFC Botoşani – FC CFR 1907 Cluj 2-1 (2-1), Stadion Municipal – Botoşani
Au marcat: Enriko Papa (31), Mihai Roman I (37), respectiv Gabriel Debeljuh (2).
Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Daniel Mitruţi (Craiova); arbitru de rezervă: Vlad Baban (Iaşi)
Observatori: Sorin Boca (Iaşi) – CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) – LPF.

NapocaNews