În după amiaza zilei de duminică 28 februarie a.c. a avut loc la Parohia Sf.Ierarh Alexandru din Bulevardul Munci nr.8, Cluj-Napoca, la invitația preotului Paroh Claudiu Melean, lansarea romanului “Ce greu a fost în noaptea asta!-Viața poetului Traian Dorz între realitate și poveste” de Al.Florin Țene “, cu o prefață de dr. Ionuț Țene și postfață de prof.univ.dr. Anton Ilica, apărut la Editura Casa Cărții de Știință, 2021, Cluj-Napoca.

Preotul paroh Claudiu Melean l-a prezentat pe scriitorul Al.Florin Țene care a avut curajul de a scrie despre un mare înaintaș al Oastei Domnului. Scriitorul a vorbit despre cartea prezentată, dar și despre romanele “Întoarcerea din cruciadă-viața poetului Radu Gyr între realitate și poveste,“ apărut la aceași editură, și “Un ocean de deșert “ , editată de Editura Nico din Târgu Mureș.

După ce a vorbit despre aceste cărți, scriitorul Al.Florin Țene a citit câteva poeme de Traian Dorz și o poezie, dedicată acestui martir al credinței creștine.

În continuare, a fost invitat să vorbească scriitorul Ionuț Țene, care a vorbit profesionalist și teologic despre poezia lui Traian Dorz, încheind cuvântarea cu un apel la canonizarea Sfinților Închisorilor și cu o recitare a unei poezii dedicate poetului comemorat – ”Mărturia Lui. In memoriam Traian Dorz”.

În încheiere, autorul cărților lansate a acordat autografe zecilor de enoriași care au solicitat aceste cărți.

Prof.Ilena Tomescu

Mărturia Lui

in memoriam Traian Dorz

Veseliți-vă
E vremea să beți din cupa credinței
Să dansați tainica tăcere a psalmilor
Să măsurați pașii singurătății metaniei
Să strigați tare în stradă șoaptele Liturghiei

Veseliți-vă însetați și înfometați
Săturați-vă din Cuvintele dospite cu sângele cuielor

Hristos este mărturia soldaților treziți în rai

Veseliți-vă acum când oastea Lui
cucerește deșertul
spălat de păcate și duhuri necurate
cu cel mai limpede izvor
ce rostește năvalnic și drept Înviere

Ionuț Țene