La Praznicul Întâmpinării Domnului, marți, 2 februarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul clujean Dâmbul Rotund.

Cu acest prilej, de la ora 10:00, în biserica parohială, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Cornel Coprean, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, arhimandritul Teofil Tia, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci, protopopul de Cluj I, preotul Dan Hognogi, protopopul de Cluj II, preotul Alexandru-Constantin Ciui, care este și parohul bisericii, preotul coslujitor Vasile-Mihai Pop, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Bătrânul virtuos își sfârșește viața întâlnindu-L pe Dumnezeu”.

Totodată, ierarhul l-a evocat pe vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, recitând din poezia „Anotimpuri”, în care se arată seninătatea cu care ar trebui să pășim în veșnicie, pentru întâlnirea cu Dumnezeu.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de Alexandru Colceriu, titrează Radio Renașterea.

Părintele protopop Alexandru Ciui, parohul bisericii, i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare, prezența Înaltpreasfinției Sale fiind un imbold în sporirea lucrărilor acum, când sfântul lăcaș se află în plin proces de renovare.Totodată, i-a dăruit o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.

Slujba a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși, mulți fiind îmbrăcați în straie populare. O parte din cei prezenți au asistat la Sfânta Liturghie în fața bisericii. Astfel, au fost respectate îndrumările bisericești și regulile impuse de autorităţi în perioada stării de alertă. De asemenea, în cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru încetarea pandemiei de coronavirus, pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

NapocaNews