Poliţia din Serbia l-a reţinut pe presupusul lider al unui puternic clan mafiot, alături de alţi 16 suspecţi, a relatat joi cotidianul sârb Blic, citând surse poliţieneşti, potrivit DPA.

Procuratura publică din Belgrad a anunţat că investighează persoanele reţinute sub suspiciunea de trafic de droguri, crimă şi răpire, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Prima reacție adversă a unei persoane vaccinate anti-Covid, în România! I-a paralizat temporar fața.

Poliţia a percheziţionat stadioanele cluburilor de fotbal Partizan şi Steaua Roşie din Belgrad. Presupusul lider al clanului mafiot controlează un grup de ultraşi al clubului Partizan.

Potrivit ministrului de interne, Aleksandar Vulin, citat într-un comunicat, operaţiunea s-a derulat în noaptea de miercuri spre joi şi este o acţiune comună a poliţiei şi serviciilor sârbe de informaţii, fiind rezultatul „mai multor luni de muncă”, scrie şi AFP.

În Serbia, la fel ca în alte ţări din Balcani, grupurile de fani radicali sunt infiltrate de decenii atât de infractori, cât şi de informatori ai poliţiei.

Membri ai acestor grupări sunt cunoscuţi ca acţionând pentru cartelurile infracţionale care controlează de asemenea părţi ale traficului internaţional de droguri.

Potrivit unor observatori independenţi, acţiunea de acum este una dintre cele mai puternice lovituri date crimei organizate din Serbia în ultimii aproape zece ani.

NapocaNews