Raportul secret care a justificat măsurile stricte de izolare era plin de cifre umflate și previziuni apocaliptice, scrie ziarul italian Il Giornale

Documentul, comandat în numele Ministerului de Interne german și semnat de un grup de experți, estima un milion de morți și șapte din zece germani infectați cu virusul SARS-Cov-2.

O exagerare de proporții. La un an de la izbucnirea pandemiei, Germania are astăzi aproape 63 de mii de morți și 2,29 milioane de infectați.

Mai grav, se pare că documentul ar fi fost dramatizat în mod deliberat la cererea lui Seehofer.

Bomba a fost lansată de săptămânalul Die Welt, care vorbește, de exemplu, despre o corespondență internă amplă între politicieni și oamenii de știință. Aceasta viza dramatizarea amenințării cu scopul de a convinge opinia publică să accepte măsurile stricte de izolare.

Totul ar fi început în martie anul trecut. S-ar fi creat atunci un consiliu între reprezentanții unor universități și institute germane și reprezentanți ai politicienilor.

E menționat, de pildă, numele lui Markus Kerber, subsecretar de interne și omul de încredere al ministrului Seehofer. Pe 19 martie, Kerber a scris un mesaj interlocutorilor săi. Le-a explicat că ministerul dorește să creeze „o platformă de cercetare ad hoc”.

Scopul acestui organism era de a planifica pașii următori. Cu alte cuvinte, alegerea „măsurilor preventive și represive” pentru a bloca răspândirea virusului.

Kerber le-ar fi cerut chiar interlocutorilor săi – profesori și cercetători – numerele de telefon private. Și-a justificat cererea prin faptul că nimeni nu știa „cât timp vor funcționa în mod fiabil rețelele.

Mai târziu, Ministerul avea să dicteze chiar și linia pe care oamenii de știință trebuiau să o urmeze. În câteva zile, au și început să apară mesaje alarmiste în mass-media.„Mulți bolnavi grav vor fi duși la spital, dar vor fi respinși și trimiși să moară acasă”).

Pe scurt, stratrgia din spatele acestei mișcări ar fi fost cât se poate de clară, S-a dorit să se insufle o frică sănătoasă pentru a justifica măsurile dure luate de autorități.

“Riscăm să ne confruntăm cu un caz care, dacă este confirmat, ar putea avea repercusiuni grave asupra guvernului german. De asemenea, ar putea să servească drept un precedent periculos pentru alte țări”, scriu jurnaliștii italieni de la Il Giornale.

NapocaNews