Prima etapă de Liga 2 din 2021 a adus și primul succes pentru Universitatea Cluj, care s-a impus cu scorul de 2-1, la Târgu Jiu, în disputa cu contracandidata la play-off Viitorul Pandurii.

După un început ezitant de meci, echipa antrenată de Costel Enache a preluat controlul jocului și în minutul 20 a deschis scorul, prin Sergio Ribeiro, care a trimis balonul în poartă, din 10 metri, din centrarea Pîrvulescu. Echipa pregătită de Flavius Stoican a dominat și începutul reprizei secunde, dar nu s-a mai stins ulterior, ca în primul mitan. După o mare ocazie a lui Băican (65), oltenii au fost taxați însă pe contraatac, când Sergio Ribeiro a fost faultat în careu de Lixandru și tot el a transformat cu siguranță penaly-ul, în minutul 76.

Imediat însă, Daniel Paraschiv (77) a redus din diferență cu o lovitură de cap, după o centrare din dreapta a lui Buleică.

Finalul i-a găsit pe ardeleni în corzi, însă gazdele n-au reușit, în pofida ocaziilor create, să egaleze. S-a terminat 2-1 pentru ”U” Cluj, echipă care, cel puțin până sâmbătă, a urcat pe loc de play-off, fiind acum, din nou, pe 6, ca în urmă cu o săptămână, dar s-a apropiat la doar două puncte de Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Gorjenii au pierdut locul 2, pe care a urcat ASU Politehnica, după victoria, tot de astăzi, cu SCM Gloria Buzău, scor 2-0.

NapocaNews, Foto: Prosport