Industria IT din Cluj continuă să se dezvolte. Mai multe companii au anunțat că vor face angajări consistente în perioada următoare. Cererea este mare, având în vedere procesul de digitalizare, care a fost accelerat în pandemie.

Unul dintre pilonii principali ai economiei clujene este industria IT. În acest domeniu lucrează aproximativ 26.000 de persoane. Vreme de două decenii, principala activitate a companiilor din acest domeniu a fost exportul de software, însă ultimele luni au adus o creștere accelerată a cererii de software de pe piața românească. Este o urmare a procesului de transformare digitală și aceasta în contextul în care pandemia a demonstrat că este nevoie de mai multă digitalizare, după cum afirmă directorul executiv al clusterului Transilvania IT, Bianca Muntean.

Bianca Muntean: ”Doar cu o coordonare foarte bună, ulterior se poate intra în dialog cu celelalte ministere responsabile de diverse domenii de activitate și coordona acest proces de transformare digitală”.

În această perioadă mai multe companii au anunțat că vor face noi angajări în domeniul IT. De exemplu, o companie americană a anunțat că intenționează să angajeze 200 de specialiști, iar o companie britanică alți 70 de IT-işti. Unele dintre firme se bazează pe tinerii care și-au finalizat studiile universitare în sesiunea de iarnă și care au început să își caute o slujbă.

NapocaNews