Totul s-a desfășurat la Biserica din Deal, cu hramul Sfânta Treime, cea mai veche biserică ortodoxă din Cluj, unde a funcționat și prima catedrală ortodoxă din oraș după Marea Unire din 1918.

„Crezând în puterea rugăciunii, mai ales cu cât e spusă de mai mulți împreună, ne-am rugat la Dumnezeu pentru achitarea lui Vasile Zărnescu în procesul ce i s-a deschis. Apoi a fost afișat un banner cu mesajul ”ȘI NOI SUNTEM VASILE ZĂRNESCU”, știind că orice român cu viziuni naționaliste și incorect politice poate ajunge în situația sa.

În data de 21 Februarie 2021, membrii Comunității Identitare din Cluj-Napoca, împreună cu o delegație a Cetății Neamului de la Arad, au desfășurat o acțiune de susținere a colonelului Vasile Zărnescu, primul român condamnat în ultimii 31 de ani pentru că a scris o carte.

Suntem solidari cu scriitorul naționalist, care pentru că a cercetat și a scris cărți, a primit pedeapsă cu suspendare pe baza unor legi nedrepte, anti-românești, anti-democratice, care încalcă Constituția, drepturile omului și libertatea de exprimare, fiind de inspirație comunistă. Cei care i-au deschis proces, dușmani ai românismului și ai libertății, îl acuză că neagă holocaustul în cărțile sale: HOLOCAUSTUL – GOGORIȚA DIABOLICĂ. Extorcarea de „bani de holocuast” și SABIN ORCAN $UPORT€R, cerând întemnițarea sa pentru că și-a exprimat viziunea la care a ajuns în urma cercetării efectuate. S-a ajuns ca în România secolului XXI, în Uniunea Europeană, într-un sistem așa zis democratic, să fie oameni târâți prin tribunale și condamnați penal pentru ”delicte de opinie”. Ne-am întors în vremurile negre ale stalinismului, când cine nu e de acord cu versiunea oficială a evenimentelor istorice și politice, cu ”linia partidului” e considerat dușman al poporului și privat de libertate”, se arată într-un comunicat de presa al Comunității Identitare Cluj.

Colonelul Vasile Zarnescu a fost condamnat recent la închisoare de justiție.