1.0000 de manifestanti protesteaza in fata Palatului Parlamentului din Bucuresti, scandand impotriva introducerii obligativitatii imunizarii, a pasapoartelor de vaccinare si a masurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus.

La protest s-au strans peste 10.000 de persoane, peste limita legala. Multe dintre persoane nu poarta masca de protectie si nu este respectata distantarea sociala.

Manifestatia are autorizatie doar pentru 100 de persoane, potrivit legii, in contextul pandemiei.

La protest participa si membrii ai partidului AUR. Ei au luat cuvantul la microfonul amplasat in parcul Izvor, unde mai multe persoane care sunt acuzate de presa de stat ca au discursuri pseudo-conspirationiste.

Copreşedintele AUR George Simion a declarat că a venit la această manifestaţie ca să protesteze „pentru libertate”. „Nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord cu starea de alertă, de urgenţă, nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord să fie impusă obligativitatea vaccinării. Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere (…) am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricţie care se încearcă să fie introdusă. Manifestaţia de azi e organizată de Alianţa Familiilor pentru a se opune obligativităţii vaccinării în general. Este o lege depusă în 2017 în Parlamentul României, care a intrat pe rolul Camerei Deputaţilor, noi am depus amendamente la ea şi vom vota împotriva ei”, a declarat George Simion, potrivit AGERPRES.


El a adăugat că, la nivel european, se încearcă impunerea unui paşaport de vaccinare despre care a opinat că „ar restricţiona grav” libertăţile fundamentale ale omului.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a spus că a venit din solidaritate cu societatea civilă. „Eu provin din societatea civilă şi acum, dacă sunt parlamentar, nu înseamnă că nu mai sunt solidar cu idealurile ei şi am venit să le spun că vom face ce depinde de noi în Parlament pentru a le satisface revendicările cu care suntem de acord”, a declarat Claudiu Târziu.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10217066321603961&id=1645845977

Protestatarii au scandat printre altele: „Libertate!”, „Fără vaccinare!”, „Obligativitatea distruge libertatea!”, „Jos masca!” şi au avut pancarte cu mesaje precum: „Dacă statul impune, libertatea apune”, „Vaccinarea obligatorie=Genocid”, Dacă există risc, trebuie să existe alegere, libertate!”.

”Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

NapocaNews