Arhiepiscopul Tomisului a făcut luni mai multe declarații despre Referendumul pentru Familie și introducerea educației sexuale contraceptive într-o emisiune a postului constănțean Sky Radio.

Referendumul pentru familie „N-a fost organizat! A fost organizat cum nu se cuvenea. Nici oamenii politici, nici Biserica n-au organizat. Deci, a fost lăsat undeva… în suspans. Acuma am înțeles, după aceea. Nu știam exact, nouă ni s-a spus că nu suntem organizatori noi, slujitorii Bisericii. Și nu eram organizatori. În același timp, statul nu s-a ocupat de așa ceva. Chiar am auzit că au fost declarații la Bruxelles din partea unor reprezentanți ai noștri că nu susțin Referendumul. Și, tacit, n-a fost susținut nici în țară. S-au creat chiar diversiuni, încât majoritatea spuneau că Referendumul e pentru Dragnea. Și, atunci, cum să iasă?

Eu cred că se va pune din nou problema Familiei și, de data aceasta, Biserica se va implica. Personal mă implic! Chiar fără mobilizarea cuiva. N-avem cum să avem Biserică fără Familie. Familia este Biserica cea mică. Și atunci dacă Biserica noastră nu are Bisericile cele mici în componența ei, ce să aibă? Acestea sunt pietrele vii ale Bisericii noastre naționale: familiile noastre tradiționale ortodoxe!

De aceea, trebuie să ne implicăm ca să fie înscrisă în Constituție familia firească, alcătuită din bărbat și femeie, și așa să se perpetueze necontenit această tradiție veche și neamul românesc!

NapocaNews