Într-o lume complet nebuna, transformata radical in ultimul an, intr-o veritabila casa de nebuni, unde singura preocupare a locatarilor este alimentarea continua a fricii si a spaimei de covid…..caci literalmente vorbind mintea lor este intr-un mare vid, ei bine stimabililor, vorba poetului „in lumea asta prost facuta”….de noi fireste, nu de Creator, viata a intrat parca intr-o noua era glaciara. Toti dorim sa revenim cat mai repede posibil la viata de dinainte. Dar poate chiar indiferenta si nepasarea noastra la unele probleme grave de dinainte ne-au adus in situatia critica de azi. Multe, foarte multe nevointe si dureri au fost ignorate sau tratate cu supeficialitate, pregatind terenul la nebunia colectiva pe care o traim in prezent.

În ceea ce ma priveste si o spun cu sinceritate, durerea mea cea mai mare este ca atatia tineri parasesc tara si pleaca in strainatate. Milioanele de romani, tineri, in floarea varstei, muncitori calificati si oameni cu calificare inalta pleaca din țara noastră, care a cheltuit atat de mult pentru cresterea si educatia lor, ca sa se puna in slujba altora. Iar tara acesta decade cu totul. In cateva generatii va disparea pur si simplu. Bogatia unei tari o formeaza oamenii ei. Nu bogatiile naturale conteaza in primul rand, ci omul, oamenii care le folosesc. Tot asa se va intampla si cu intreaga Europa crestina, care va disparea din cauza natalitatii extrem de scazute. Chiar zilele astea am citit un studiu cu o statistica referitoare la natalitatea in randul crestinilor si in randul musulmanilor. Prognoza este ca in cateva zeci de ani, Europa nu va mai fi crestina, ci predominant musulmana. Aceasta este o realitate matematica. Speranta ca lucrurile se vor schimba in viitor este de-a dreptul utopica. Mai cu seama ca actuala politica globalist neo-marxista a Uniunii Europene promoveaza controlul nașterilor si avorturilor, în paralel cu colonizarea continentului cu populatii afro-musulmane. Urmarea este ca noi crestinii ne vom imputina tot mai mult si vom disparea în timp. Sa ne amintim ca pâna spre sfarsitul primului mileniu, Turcia era în întregime creștină, iar astăzi este în intregime musulmană.

Îmi aduc si acum aminte ce ne-a spus Parintele Liviu Brânzaș într-una din taberele de la Manastirea Piatra Craiului. Si anume ca satele si implicit tara, nu se distrug din cauza saraciei din tara, ci din cauza lipsei copiilor. Ce spune Scriptura? „Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul”. Cine stapaneste pamantul? Cine se inmulteste. Daca nu ne inmultim noi, crestinii, se inmultesc altii. Cei ce se inmultesc, aceeia stapanesc pamantul. E o lege divina inscrisa in natura omului. Nu putem schimba legile firii !

Omul modern a reusit sa răstoarne ordinea lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu, in baza libertatii pe care ne-a dat-o, ne lasa in nebunia noastra, in prostia noastra! In libertatea sa, omul merge de bunavoie pana la pieirea vesnica. De aceea exista iad vesnic, pentru ca libertatea omului este inalienabila, nici Dumnezeu nu o poate suprima. Dumnezeu nu desfiinteaza iadul vesnic si suferintele vesnice, tocmai pentru ca omul se impotriveste in impotrivirea sa fata de El, iar Dumnezeu ii respecta libertatea. Libertatea omului devine tragica daca nu stim sa o folosim cum trebuie. Priviti ce face omul astazi in aceasta falsa pandemie. Este sclavul fricii si a prostiei, increzator orbeste intr-un vaccin si nu in Dumnezeu. Practic prin ceea ce alegem ne batem joc de darul libertatii.

Totul in viata noastra si a lumii depinde de felul in care traim cel mai mare dar al lui Dumnezeu facut oamenilor…..libertatea ! Si cand privim in jurul nostru si vedem ce fac oamenii cu libertatea ne cutremuram. Cata mizerie morala exista in lumea aceasta, in Europa si SUA mai cu seama. In aceasta Europa zisa creștină. Oare cei care ne conduc nu inteleg ce viitor tragic vom avea din cauza distrugerii familiei traditionale si a impunerii educatiei, a identitatii demonice de gen.Se distruge familia prin lege ! E ceva de neimaginat. Te sperii ! Te cutremuri de ceeea ce se intampla sub ochii nostri. Si atunci sa nu te miri ca multi gandesc ca era mai bine pe vremea comunistilor…..

Cei ce cârmuiesc azi lumea nu au inteles că după cum faci, așa vei primii, cum spunea si Sfantul Apostol Pavel….”Nu va amagiti. Dumnezeu nu se lasa batjocorit, caci ce va semana omul, aceea va si secera”. Semeni binele, vei secera binele…..azi, mâine sau mai tarziu. Semeni răul, nu se poate să seceri binele. Nu se poate!

Cristian Ardeleanu