Acest discurs vine după ce Donald Trump a fost exonerat de a doua procedură de impeachment în urmă cu doar câteva săptămâni. Evenimentul de la un hotel Hyatt din Orlando, în Florida, a fost descris ca un tribut adus lui Trump și Trumpismului. A fost prezentată chiar o statuie de aur după asemănarea sa. Mulțimea de la CPAC nu este neapărat reprezentativă pentru Partidul Republican în general – fiind mai mult o adunare pro-Trump. Dar susținătorii și activiștii de la fața locului l-au susținut foarte mult pe fostul președinte, o proporție semnificativă purtând echipament marca Trump – de la măști la cămăși până la pantaloni scurți.

În debutul discursului său, Donald Trump a sugerat că ar putea fi pregătit să candideze la președinția SUA în 2024. La Conferința politică conservatoare (CPAC) de duminică, Donald Trump a spus că „poate chiar mă decid să-i bată (n.n. pe democrați) pentru a treia oară”. Trump a continuat: „Stau în fața voastră astăzi pentru a spune că incredibila călătorie pe care am început-o împreună a fost o reușită … nu a existat niciodată o călătorie atât de reușită. Am început-o împreună acum patru ani și (n.n. călătoria) este departe de a se termina.”

La fel de tumultos ca și pe vremea când era președintele SUA, Trump nu s-a oprit și a susținut că noua administrație (n.n. Biden) a avut „cea mai dezastruoasă” primă lună din istoria modernă. El a adăugat: “Știam cu toții că administrația Biden va fi proastă, dar nu ne-am imaginat niciodată cât de răi vor fi și cât de departe vor ajunge cu prostia. Joe Biden nu a vorbit niciodată despre acest lucru, mai ales că am avut acele dezbateri minunate. El nu a vorbit niciodată despre asta. Nu știam despre ce naiba vorbea, de fapt. Campania sa a fost doar minciună. El vrea să vă scoată pe toți din afaceri.”

Republicanul a adăugat: „Deja administrația Biden a dovedit că este anti-locuri de muncă, anti-familie, anti-frontiere, anti-energie, anti-femei și anti-știință. În doar o lună, am plecat din America Întâi (America First – sloganul său de campanie) în America ultima. Joe Biden a avut cea mai dezastruoasă primă lună de președinte din istoria modernă”.

Trump a exclus, de asemenea, înființarea unui nou partid politic și a declarat că Partidul Republican va fi mai puternic ca niciodată. El a spus: ”Nu încep un nou partid. Avem Partidul Republican. Se va uni și va fi mai puternic ca niciodată”.

“Partidul republican este unit”, a spus Trump. “Singura diviziune este între o mână de amețiți din Washington, D.C., și toți ceilalți, din toată țara.” Trump și-a îndreptat focul direct spre republicani, spunând că ar trebui să se concentreze asupra democraților, care controlează acum Casa, Senatul și Casa Albă. “În loc să mă atace pe mine și, mai important, pe alegătorii mișcării noastre, republicanii de top din Washington ar trebui să-și cheltuiască energia pentru a se opune lui Biden, Pelosi, Schumer și democraților”, a spus Trump. Trump i-a acuzat pe membrii Congresului care au votat pentru acuzația de acuzare de instigare la o insurecție, de a fi „tribuni”. Mulțimea CPAC a huiduit când i-a numit pe acei membri.

El l-a acuzat pe președintele SUA că „a vândut copiii Americii către sindicatele profesorilor” și l-a îndemnat pe Joe Biden să redeschidă acum școlile. Trump a spus: „Sănătatea mentală și fizică a acestor tineri ajunge la un moment de rupere”.

Fostul președinte și-a continuat atacul asupra lui Biden și a criticat Casa Albă pentru eliminarea sancțiunilor impuse Iranului. El și-a condimentat afirmațiile cu referiri la fraudarea alegerilor și a spus: „Dacă am fi avut alegeri corecte, am fi avut un acord cu Iranul în prima săptămână”.

Trump a susținut că Joe Biden vrea să se întoarcă în Afganistan pentru un alt „război fără sfârșit”.

Republicanul și-a continuat atacul asupra comunității transgender, susținând că democrații „încearcă să distrugă sportul feminin”.

Prezentatorul emisiunii talk-show Bill Maher a trasat o paralelă între Donald Trump și un „rechin” care „a ieșit pe mare pentru o vreme”, sugerând că s-ar putea întoarce în sfera politică în curând.

NapocaNews