Copresedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lasat sa intre in Republica Moldova duminica, 14 martie. Politia de Frontiera din Vama Leuseni i-a comunicat parlamentarului roman ca acesta are o interdictie valabila pana in 2023.

George Simion a declarat ca scopul vizitei sale in R. Moldova este de a participa la inmormantarea scriitorului Nicolae Dabija. Deputatul roman este constient de interdictia impusa lui de autoritatile de la Chisinau, insa sustine ca interdictia i-a fost aplicata doi ani in urma, cand era activist civic, iar acum in calitatea sa de demnitar al Romaniei, accesul in R. Moldova trebuie sa-i fie permis.

Desi politistii de Frontiera i-au spus sa atace decizia respectiva in instanta, deoarece ei nu au dreptul sa-i permita accesul, George Simion a refuzat sa se intoarca in Romania si a afirmat ca va sta in vama Albita-Leuseni pana nu i se va permite intrarea in Moldova.

Simion a facut un apel catre presedintele Maia Sandu si ministerele de Externe ale celor doua tari sa i se permisa accesul, in baza pasaportului diplomatic.

„Stau aici cat timp va fi nevoie, pana in 2023, pana mi se va permite accesul. Fac un apel catre Maia Sandu, catre autoritatile Republicii Moldova. Vin ca demnitar al statului roman. Vin ca demnitar al Parlamentului Romaniei”, a spus Simion intr-un Live pe Facebook.

NapocaNews

https://www.facebook.com/watch/?v=474599803719079