Tel Avivul a decis amânarea campaniei de imunizare a peste 120.000 de persoane cu permise de muncă provenind din teritoriile ocupate!

„Campania a fost amânată până la o nouă dată din cauza unor întârzieri de ordin administrativ”, a informat COGAT. COGAT este un organism militar israelian care gestionează chestiunile civile în teritoriile palestiniene ocupate. Serviciul de urgenţe al Israelului, Maguen David Adom, a administrat joi prima doză de vaccin unui număr de 700 de palestinieni din Cisiordania. COGAT a descris acest demers drept un test-pilot înainte de demararea propriu-zisă a campaniei.

Funcţionari din Ministerul Sănătăţii trag semnale de alarmă cu privire la necesitatea de a sprijini vaccinarea populaţiei din Cisiordania, ceea ce ar garanta imunitatea colectivă. Cu alte cuvinte, dacă palestinienii nu vor fi vaccinați, și israelienii riscă foarte mult!

Zilnic, în Israel sosesc la muncă peste 120.000 de palestinieni din Cisiordania. Marea lor majoritate lucrează în sectorul industrial sau în construcţii. ONG-urile și Națiunile Unite atrag atenţia asupra situației. „În calitate de putere ocupantă, Israelul are o responsabilitate legală şi morală” de a facilita vaccinarea palestinienilor din Gaza şi Cisiordania.

Israelul a avut grijă să administreze deja prima doză de vaccin la un număr de aproape 5 milioane de locuitori. Adică, peste 50% din populația țării. Mai mult, 3,6 milioane de locuitori au primit și rapelul! În schimb, confruntată cu o creştere a numărului de îmbolnăviri, Autoritatea Naţională Palestiniană a administrat în Cisiordania doar 9000 dintre cele 9800 de doze de vaccin primite. Prioritate a avut personalul sanitar. Și în Gaza situația este critică. La peste două milioane de locuitori, regiunea a primit doar 22.000 de doze de vaccin!

NapocaNews