Guvernatorul din Mississippi, Tate Reeves, a anunțat că Mississippi a luat decizia după Texas, informează Associated Press. Inițial și statul Texas a luat această decizie.

„Începând de mâine, ridicăm toate mandatele noastre de mască și companiile vor putea funcționa la capacitate maximă fără reguli impuse de stat. Spitalizările și numărul cazurilor noastre au scăzut, iar vaccinul este repartizat rapid. Este timpul! „, A spus Reeves într-un tweet.

Ridicarea mandatului de mască în Texas și Mississippi a avut loc în aceeași zi în care guvernatorul Louisiana, John Bel Edwards, a declarat că statul va trece în faza 3 a restricțiilor sale COVID, ceea ce va permite întreprinderilor libertatea de a servi mulțimi mai mari. Mandatul de a purta mască din Louisiana, totuși, va rămâne în vigoare.

Texas va elimina, de asemenea, limitele numărului de persoane pe care restaurantele le pot deservi în interior, a spus Abbott, care a făcut anunțul la un restaurant din Lubbock. El a spus că noile reguli vor intra în vigoare pe 10 martie. „Eliminarea mandatelor de la nivelul statului nu pune capăt responsabilității personale”, a spus Abbott, vorbind dintr-o sufragerie aglomerată unde mulți dintre cei din jurul său nu purtau măști. „Doar că acum nu mai sunt necesare mandate de stat”, a spus el.

Decizia vine din moment ce guvernatorii din SUA au atenuat restricțiile asupra coronavirusului, în ciuda avertismentelor din partea experților în sănătate că pandemia este departe de a fi terminată.

NapocaNews