Șase cărți ilustrate pentru copii ale cunoscutului scriitor american Dr. Seuss nu vor mai fi publicate începând de ieri, când America a serbat chiar ziua popularului scriitor care este, în amintirea lui, și Ziua Națională a Cititului.

Theodor Seuss Geisel a venit pe lume în Springfield, Massachusetts pe 2 martie, dar în 1904.

Dr. Seuss Enterprises, asociația care administrează moștenirea scriitorului, a anunțat marți că nu va mai publica și nu va mai acorda licențe pentru titlurile: ”And to Think That I Saw It on Mulberry Street”, ”If I Ran the Zoo”, ”McElligot’s Pool”, ”On Beyond Zebra!”, ”Scrambled Eggs Super!” și ”The Cat’s Quizzer’, potrivit agerpres.ro, citat de SPS.

Cărțile vor deveni așadar scumpe în scurt timp așa că doritorii este bine să le cumpere acum. Cărțile existente în librării sau depozitele Seuss Enterprises urmează să fie retrase și topite. Adică arse, ca pe vremea bolșevicilor.

”Aceste cărți prezintă oamenii în maniere deranjante și greșite”, a precizat asociația într-un comunicat marți dimineață adăugând că decizia a fost luată încă de anul trecut, alături de un panel de experți, care a inclus și profesori.

La sfârșitul săptămânii trecute, sistemul școlar din Virginia a anunțat că renunță la cărțile semnate de Dr. Seuss cu prilejul Read Across America Day – Ziua Cititului în America, un eveniment anual care coincide cu ziua de naștere a scriitorului, din cauza unor ”nuanțe puternice rasiale” în volumele sale, inclusiv ”caricaturi politice americane anti-japoneze și caricaturi care înfățișează afro-americani scoși la vânzare”.

Semnalul de la cel mai înalt nivel a fost dat însă luni, chiar de președintele de paie Joseph Robinette Biden, care l-a omis pe Dr. Seuss din adresarea lui națională cu prilejul Zilei Cititului în America, informează Breitbart și NY Post.

NapocaNews