Unul din cele mai des recomandate remedii pentru dureri este reprezentat de unguentul cu untură de bursuc (https://vegis.ro/remedii-unguente-geluri-solutii/sustamed/33585-balsam-untura-de-bursuc-75g/), extrem de eficient pentru adulţii care practică un sport, care suferă de dureri articulare şi musculare, pentru persoanele care se confruntă cu probleme de imunitate şi stări febrile. 

Acest unguent este extrem de accesibil acum pe piaţă, atât din punct de vedere al preţului, cât şi al disponibilităţii, fiind recomandat persoanelor cu probleme articulare şi nu numai. 

Componentele balsamului cosmetic pentru corp cu untura de bursuc

Balsamul pentru corp cu untura de bursuc reprezintă o modalitate sigură şi eficientă pentru a diminua tensiunea musculară, umflăturile, durerile şi pentru a reda mobilitatea şi flexibilitatea articulaţiilor afectate de procesele inflamatorii. Acest preparat uşor de aplicat are rolul de a stimula şi de a întări microcirculaţia, de a promova regenerarea ţesuturilor cartilaginoase, de a calma, de a hrăni şi a regenera articulaţiile şi zonele periarticulare. Cu un efect de uşoară încălzire, balsamul poate fi eficient şi în cazul răcelilor pentru că reduce temperatura corpului.

Untură de bursuc are în componenţă numeroase vitamine, minerale şi componente active din punct de vedere biologic care reprezintă rezervă de hrană pentru perioada de hibernare. De aceea, în populaţiile nordice, aceasta untură era folosită în caz de epuizare, de traunatisme, de afecţiuni articulare, deoarece întăreşte organismul şi îi oferă resursele necesare, acţionând eficient pentru stimularea mecanismelor naturale de autoapărare. 

În combinaţie cu untura de bursuc, în componenţa preparatului intra şi uleiul de pin, ulei esenţial al cărui rol este acela de a dilata vasele de sânge la nivelul pielii, de a îmbunătăţi circulaţia sângelui, de a atenua iritaţia şi durerile, precum şi de a promova cicatrizarea rănilor şi repararea ţesutului după expunerea traumatca şi efectuarea activităţii fizice susţinute. Acest component are o aromă foarte puternică şi susţine imunitatea, îmbunătăţind starea de spirit. 

Cum se utilizează unguentul cu untura de bursuc şi în ce scop?

Unguentul cu untura de bursuc este folosit de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, de către pacienţii care doresc rezultate demne de notat după primele aplicări. Concret, acest balsm are rolul de a :

  • ameliora durerile musculare şi nevralgiile datorate suprasolicitării fizice;
  • ameliora durerile de natură raumatismală;
  • vindeca edemele la nivelul membrelor inferioare;
  • hidrata pielea uscată;
  • contracara efectele şi manifestările răcelilor prin creşterea temperaturii generale a corpului;
  • creşte imunitatea organismului.

Balsamul se aplică pe zonele afectate şi se masează îndelung, până când pătrunde în piele, pentru a-şi face efectul cât mai rapid.

Beneficiile unturii de bursuc la nivel extern şi intern

Deşi balsamul cu untura de bursuc este folosit doar la nivel extern, untura de bursuc este cunoscută din cele mai vechi timpuri că fiind un remediu extrem de eficient pentru a trata şi a preveni:

  • afecţiunile pulmonare, inclusiv cancerul pulmonar. Untură de bursuc în stare brută are proprietăţi antitumorale;
  • afecţiuni gastro-intestinale, având efect de regenerare a ţesuturilor. Untură de bursuc previne şi tratează gastrita, ulcerul, colita şi enterocolita;
  • afecţiunile cardio-vasculare, graţie compoziţiei de vitamine E, B3, B6, B12 care au rolul de a restrânge trombocitele şi de a îmbunătăţi proprietăţile reologice ale sângelui;
  • afecţiunile pielii. Acest unguent este important pentru a trata tăieturi, zgârieturi, pielea crăpată, vergeturi, arsuri, răni uşoare. Este suficientă aplicarea unei cantităţi subţiri de untură pe suprafaţa afectată, eliminând inclusiv disconfortul provocat de furuncule, ciupituri de insecte, abcese, acnee, psoriazis, herpes sau dermatita atopică;
  • afecţiuni ale musculaturii şi oaselor. Unguentul cu untura de bursuc este folosit mai ales pentru a elimina durerile, pentru a trata artrită, rahitismul, osteoporoza, precum şi luxaţiile de ligament şi de tendoane;
  • afecţiunile hormonale. Untura de bursuc este important pentru restabilirea echilibrului hormonal.

Cum se administrează untura de bursuc?

Unguentul cu untură de bursuc se aplică de două ori pe zi, la nevoie, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Untură de bursuc brută, pe de altă parte, se administrează atât adulţilor, cât şi copiilor, atât intern, cât şi extern, topită la aburi şi amestecată cu ciocolată sau cacao până la obţinerea unui amestec omogen. De asemenea, pe piaţa există şi capsule cu untura de bursuc sau alte medicamente pe baza acestui component important. 

NapocaNews