Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pledează „în mod ferm” pentru implicarea preoților în actul de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID-19. Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat și reiterat poziția sa favorabilă vaccinării, spune el, iar clericii BOR le transmit enoriașilor informațiile cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru culte.

„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării”, a declarat Vasile Bănescu, pentru Agerpres.

Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor. În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”, a spus Vasile Bănescu.

Precizările făcute de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române vin în urma apelului lansat de premier, care a explicat că vaccinarea anti-COVID-19 este singura soluție pentru revenirea la normalitate, iar implicarea Bisericii în campania de informare este esențială, mai ales în mediul rural.

„În aceste două luni (aprilie și mai) vom avea 8,3 milioane de doze. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu, vom avea 5 milioane de persoane vaccinate, și, în scenariul optimism, 6,3 milioane. 5 milioane însemană circa 35% din populația adultă care trebuie vaccinată. E important să vorbim de revenirea economiei. Fac apel la toții politicienii, primarii, consilierii locali, președinți de CJ-uri să meagă să prezinte campania de vaccinare, toți românii să aibă informații la zi! E nevoie de implicarea Bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural”, a spus prim-ministrul, luni, într-o conferință de presă.

NapocaNews