Premierul Florin Cîțu a recomandat românilor să se vaccineze pentru a fi siguri că se vor întoarce la o viață normală.

„Acum avem o capacitate de vaccinare de 115.000 de persoane pe zi și vom ajunge la o capacitate de 120.000 de persoane vaccinate zilnic. Avem dozele, avem centrele de vaccinare.  Românii, dacă vor, și trebuie să revenim la normal, trebuie să se vaccineze. Avem aceste două luni , iar de la 1 iunie trebuie să ajungem la acea bornă de 5 milioane de persoane vaccinate. Avem nevoie de cetățeni să se vaccineze ca să avem o vară normală”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că Guvernul dorește să tranforme centrele de vaccinare AstraZeneca în centre Pfizer.

Acesta a avut la Primăria Cluj-Napoca o întâlnire cu organizatorii de mari evenimente despre care spune că a fost una foarte bună.

”Avem susinerea lor pentru campania de vaccinare, putem vorbi de festivaluri și concerte doar cu o campanie de vaccinare de succes pentru a redeschide economia. Soluțiile le discută, participăm cu toții la campania de vaccinare”, a spus Cîțu.

De asemenea, ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut precizări despre perioada de Paște.

”M-am asigurat că prezența forțelor de ordine de pe teren să fie impecabilă în contextul Sărbătorilor Pascale. Trebuie să fie impecabilă și relația cu reprezentanții bisericilor. Se vor forma aglomerări.

Prevenția, echilibrul și calmul sunt coordonatele după care se vor ghida structurile MAI de pe teren cu ocazia Sărbătorilor.

Românii trebuie să se bucure în tihnă de cele mai mari sărbători ale creștinătății.

Pentru cei care vor merge la slujbă circulația este între 22:00 – 05:00 dimineața permisă, magazinele vor fi deschise până la ora 20:00, iar stațiunile vor fi deschise, cu o capacitate de maxim 70%.

Milioanele de cetățeni care vor participa la slujbă trebuie să dea dovadă de echilibru. Cei care nu vor participa la slujba din noaptea din 1 spre 2 mai sunt rugați să rămână acasă.

Și primarul Emil Boc a lansat mesajul către tineri să meargă să se vaccineze dacă vor să participe la concerte și festivaluri.

Radu Ștefan